Bloodyed
Globális Moderátor
Blood Elf
Death Knight
Bloodyed
Globális Moderátor
pblevel: 25
pbrace: Blood Elf
pbgender: Female
pbclass: Death Knight
Hozzászólások: 94
Csatlakozott: 2014.02.09. 18:35
Bloodyed

Bastion of Twilight- Halfus Wyrmbraker

HozzászólásSzerző: Bloodyed » 2014.03.19. 22:11

A csata 2 fázisból áll, az első a boss hp-jának az 50%-áig és utána a második, míg meg nem hal. A teremben ahol a boss van ezen kívül található még 5 sárkány, egy protodrake és egy adag sárkányfióka, akik fontos szerepet fognak játszani a csata alatt.

Általános raid összeállítás:
Két tank, három healer, öt dps.
A boss különlegessége hogy hétről hétre változhat, attól függ hogy éppen melyik taktikát kell alkalmazni hogy a boss az adott héten éppen melyik három addal rendelkezik. Halfus alapjáraton 32 millió hpval és hat perces enrage timerrel várja a próbálkozókat. A boss alapjába véve tank & spank, az addok bonyolítják meg. Minden add halála után a boss kap egy-egy debuffot ami hatással van az adott képességére amit az addjától kap és ezenfelül 50%os damage taken debuffot is kap. A három add halála után ez ugye 150% szóval annyira nem is vészes az a 32millió.

Nehezítés képpen egy http://www.wowhead.com/npc=44687/proto-behemoth nevű sárkány lesz még a levegőben ami folyamatosan Fireballokat küld a raidben random emberekre és időnként egy egész raidre ható AoE Firebreathet is ellő. Ezt sajnos ki kell healelni.
Jöjjenek az addok egyesével:

http://www.wowhead.com/npc=44645/nether-scion

Boss buffja +100% attackspeed. Ha kiengedjük, akkor a bosskap egy debuffot: csökkenti a hitjét, attack speedjét, és damage doneját 25%-kal.

http://www.wowhead.com/npc=44797

Ha őt kiengedjük, akkor nem a boss hanem a Proto-Behemoth kap egy kis nerfet mégpedig a Fireballjai belassulnak, így elkerülhetővé vállnak. Egyszerü kis tűz körök jelzik a becsapódás helyét, könnyű elkerülni őket.

http://www.wowhead.com/npc=44652

Talán ez a drake a legnehezebb. A boss kap egy Mortal Strikeot ami 6%onként stackelődik a tankon. Tank cserék szükségesek. Ez a képesség végig megmarad. 7-8 stacknél kell váltani, ha a tank tudja, akkor resetelje magán (vagy a healerek rajta) a debuffot bubival, HoP-pal, így könnyebb lesz a fight eleje. Ha meghal, a boss random időnként stunnolódik 12 secre.

http://www.wowhead.com/npc=44650

Ebben az esetben a boss egy új képességet kap Shadow Nova néven. Cast timeos spell ami sebez és knockbackel. Ez alapjáraton nem szakítható. Viszont ha aktiváljuk a sárkányt, akkor a cast time belassul és szakíthatóvá válik a spell amit mindenképp meg is kell tenni!

http://www.wowhead.com/npc=44641

Az utolsó lehetőség. Ez egy ketrecnyi kis zöld sárkány amiket masszív AoEvel el kell tüntetni. Kiengedésük után ők is a Behemothot nerfelik méghozzá az általa kiosztott összes damaget csökkentik az egész fight alatt.

Ezek volnának az addok ebből bármelyik három lehet a heti sárkány csomagban ez teljesen random. Ezért a heti tax is teljesen random. A fight eleje a legnehezebb de amint végeztünk az addokkal szépen egyesével a fight folyamatosan könnyebb lesz. Az addok természetesen egyesével aktiválhatóak, így el tudjuk dönteni hogy először melyik mechanizmustól akarunk megszabadulni vagy nerfelni azt.

Lássuk a prioritást!

Storm Rider>Nether Scion>Time Warden>Whelps>Slate Dragon

Ez alapján minden héten tudjuk, milyen sorrendben kell kiengedni a sárkányokat. Két sárkányt+Halfust kell tankolni a fight elején, tankok skilljétől/gearjétől/classától függ, ki tankol mit. A fight elején megy a hero és minden heal CD, ott lesz a legintenzívebb a sebzés. Lenukeoljuk az egyik sárkányt, ha meghal, kiengedjük a whelpeket. AoE a Whelpekre és az élő sárkányra. Ha meghaltak, kiengedjük a 3. sárkányt. Mindenek meg kell halnia, mire Halfus 50%-ra ér.

50%-nál a boss kap egy Furious Roar képességet, ami 3 egymást követő rövid stun, mozogni lehet a stunok között, képességet használni nem. 30 másodpercenként használja, előtte a tankra nem árt valami CD, utána pedig azonnal Shadow Novát castol, azt interruptoljuk.

Innetől kezdve statikus tank ‘n spank a csata egészen végéig, vagy a 6 perces az enrage timerig.

Heroic változat:

Az alábbi taktika 25 fős változatra készült, 10esben ugyanez, csak kevesebb emberrel, és sokkal, SOKKAL kevesebb hibalehetőséggel.

Amint belépsz Halfus szobájában, láthatod, hogy minden sárkány add és a whelpek is interaktívak. Az enrage timer, ha egyáltalán érdekel, 6 perc. Természetesen, az összes képességet egyből ki kell iktatni, ami wipeoltatja a raidet. Vagyis a Storm Ridert, a Time Wardent, whelpeket és a Nether Sciont azonnal ki kell engedni. Kelleni fog legalább 2 kemény tank, aki lekezeli a sok sebződést.

Mindent azonnal a szoba közepére húzunk, és az egész raid egy 15 yard sugarú körben marad Halfus körül. Ez azt jelenti, hogy nagy csődület lesz, de a tűzlabdák nagyon lassan esnek, így nem okozhat gondot, hogy kimozogj előlük. Ez a felállás ahhoz kell, hogy a disc. papok az összes szükséges raid healt meg tudják oldani Atonement-Smitinggal, ami felszabadítja többi healert, hogy a tankokat healelhessék. A papok csak Halfust smite-olják, mivel csak rajta nő a sebzés. Ha nincs disc priest, akkor szívás van, mert a healerek hülyét kapnak. 10 fősben ajánlatos a 3 tank 3 healer vagy a 2 tank 4 healer felállás, a normál 2 tank 3 healer nem igazán működik, túl sok a sebzés.

Miután összegyűltünk a szoba közepén, a ranged AoE classok munkához látnak, és leszedik a whelpeket, lehető legrövidebb időn belül. Ezalatt a melee és a single target classok a Time Wardenre koncentrálják a DPS-t. Egy szakítót hagyjatok Halfuson, hogy szakítson meg minden egyes Shadow Novát, amit a boss castol. Amint a whelpek meghaltak, az AoE DPS átvált, segíteni a Time Wardenben.

Mivel Halfus egy Mortal Strike debuffot, tesz bárkire, aki tankolja, adogatni kell a tankok között. 5-6 stacknél már váltás kell, nem lehet 8-9ig hagyni, mint normálban!

Tank sebződés témához még annyi, hogy a tankoknak vastagon használniuk kell a cooldownjaikat az egész harc során, akár Halfust, akár sárkányokat tankolnak. Próbáld úgy intézni, hogy Halfus tankolása közben majdnem végig legyen valamilyen cooldown effekt rajtad! Ne légy szerény, és kérj healer cd-t, ha az kell!

Miután a Time Warden meghalt, a felszabaduló tanknak ki kell engednie a Slate Dragont, ami időnként stunnolja Halfust. A tankok dolgának megkönnyítése érdekében, egy hunter is kiengedheti a sárkányt, és misdirectionözheti a tankra.

Ez jól használható taktika 50%-ig, mivel Halfus nagy késleltetéseket kap a Furious Roarra, és néha még meg le is szedi egy-egy tickjét. Hiába van 3 sárkány kiengedve, minden DPS-nek Halfusra kell váltani azonnal, miután a Time Warden meghalt, és a tankoknak tartani kell a sárkányokat. Mindenfajta herot akkor kell elnyomni, mikor minden DPS átállt Halfusra, mivel (50% alatt) a Furious Roar folyamatos stunnolása miatt nem lesz maximális hatása.

Amint Halfust 50% alá viszitek, méginkább oda kell figyelni, a Furious Roar timerre. Ki kell osztani a Power World: Barriert rotát a papok között, illetve a hasonló raid CD-ket (Divine Guardian, stb), és egynek mindig fent kell lennie, mikor Halfus Halfus castolja a Furious Roart. Arra is ügyeljetek, hogy minden tanknak maxon legyen a hp-ja a Roar előtt. Bárki tankolja Halfust, komoly cooldownokat kell használnia, mint a Shield Wall, Ardent Defender, stb., vagy egy pap dobhat rá Pain Suppressiont.

Tank elhalálozások nagyon könnyen bekövetkezhetnek 50% alatt. Soulstone-okat a tankokra kell tenni és a combat resst is tartsátok fenn az ilyen vészhelyzetekre. A raidet fel kell húzni a Roarok között, és egy szakítót kell ráállítani, aki a kiblinkel az utolsó Roarból, és megszakítja a Shadow Novát, ami utána következik.

Emlékeztetőül, szerepekre bontva:

a harc elején a tankok felveszik a kijelölt célpontjaikat. Pattogtatják Halfust hármuk között, mikor egyikükön 5-ig felstackelt az MS debuff. Miután a Time Warden meghalt, a felszabaduló tank kiengedi a Slate Dragont. Ne állj a tűzbe, ha meg tudod oldani!
-A healerek legyenek Halfus körül 15 yardos távolságban.
-A disc papok smite-olják Halfust az egész harc alatt, ami triggereli a raid healt Atonement alatt.
-A többi healert a tankokhoz kell rendelni, ideális esetben két helaer jut egy tankra. Power Word: Barriernek fenn kell lennie minden Furious Roar alatt. Tartsd készenlétben a cooldown képességeidet, ha a tankok kérik. Ne állj a tűzbe!
-A DPS-ek legyenek Halfus körül 15 yardos távolságban.
-Az AoE DPS koncentráljon whelpekre, a single target DPS és melee koncentráljon a Time Wardenre. Amint a whelpek meghaltak, mindenki átfordul a Time Wardre.
-Tartsatok egy vagy több szakítót Halfuson, így nincs Shadow Nova!
-Miután a Time Warden meghalt, összpontosítsatok Halfusra!
-Használjátok Bloodlustot!
-50% alatt egy mágust vagy egy másik classt rendeljetek a Roar utáni Shadow Nova szakításához.
Ne álljon a tűzbe!
Kép

cron

Belépés  •  Regisztráció