Kieth
85
Orc
Death Knight
Kieth
‹ Knights and Angels ›
pbguild: Knights and Angels
pblevel: 85
pbrace: Orc
pbgender: Male
pbclass: Death Knight
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2014.02.06. 03:59
Tartózkodási hely: Ozora
Kieth

Blackwing Descent - Magmaw 10-25 normál, és Heroic taktika

HozzászólásSzerző: Kieth » 2014.02.09. 11:46

Magmaw

Magmaw az első boss az instában. Egy hatalmas kukac, ami valamiért a láva melegét szereti, és életterének köszönhetően eléggé tüzes típus. Magmaw 2 különböző fázissal rendelkezik és rengeteg képességgel. Először is a normális fázisban,átlagos sebzést okoztok neki és az a cél,hogy a harc akadályok nélkül menjen, mindenki ki legyen healelve, az addok pedig rendesen kiteolva és kiiktatva. A második fázisban ha hiba nélkül van az első fázis végrehajtva, akkor dupla sebzést okoztok Magmawnak miközben a healerek tölteni tudják a manájukat.

Magmaw normál 10 fős taktika
Képességek (Normál mód):


1.) Magma Spit: Rendszeres időközönként véletlenszerűen le fogja köpni az embereket, ami, mivel lávát köp a kukac kellemetlen, ki kell healelni.
2.) Lawa Spew: Körülbelül fél percenként bedurvul és a szimpla köpésből átvált masszív fröcskölésbe, ilyenkor igaz kisebbet, de mindenkin sebez, szintén ki kell healelni.
3.) Pillar of Flame: Szokása még előhívni kicsi kukacokat, hogy a segítségére legyenek. A kukacok egy lángcsóvából jönnek elő, ami a földből tör ki.
4.) Mangle: Ezen a képesség arra szolgál, hogy megegye drága tankunkat. Ilyenkor szegény tank nagy sebzést kap, szóval külön oda kell figyelni, el ne halálozzon.
5.) Massive Crash: Végül, de nem utolsó sorban hozzácsapja a fejét a terem padlójához. Ennek eredményeképpen, aki az útban van, kap egy meglehetősen nagy sebzést és stunnolódik, hisz a fejére esik egy jó pár tonnás kukac.
6.) Molten Tantrum: Ennek a képességnek a lényege, hogy bossfight alatt mindenképp kell valakinek (aki nem árt ha a tank) melee range-ben lennie, különben a kis aranyos Frenzie stádiumba kerül, +100% fire dmg-t kiosztva, stackelhet maximum 10x. Szerintem nem kell leírni milyen ha 10stacken van!

A harc menete:
Kétféle taktika létezik ehhez a bosshoz. Az egyik, hogy mindenki beáll közvetlenül a boss teste mellé és onnan végzi a dolgát, kivéve 1 darab bátor rangedet, aki kint áll, hogy ő alá kerüljön a pillar of flame mert lehetőség szerint ezt a képességet mindig ranged targetre használja amennyiben van ilyen, a másik hogy csak a meele áll bent a boss alatt, hisz nekik muszáj és minden ranged és healer kint tartózkodik. A második megoldás bonyolultabb, de heroic módban elengedhetetlen, de ezt majd később részletezzük.

Szóval normál helyzetben mindenki bent áll és ügyködik rajta, hogy sikeresen leterítsük a bosst. Egy idő után a kint álló ranged lába alatt meg fog jelenni egy piros folt, amint ezt meglátja, egyből ki kell belőle mozdulni, mert különben a kitörés felrepíti a levegőbe és amellett, hogy megsüti még az esés miatti sebzést is el kell szenvednie. Ezután elkezdenek előbújni a kukacok. Ilyenkor egyből érdemes lassítani őket és minden rangednek ki kell váltani (estleg egy űber imba frost DK pvp talenten a lassítás miatt egyedül is meg tudja oldani a kukacokat), hogy aoe-val végezzen velük. A terem közepén a padlózat repedezettsége miatt, előfordul LoS-bug, erre nagyon figyeljünk a kite-olás alatt. Nincs sok hp-juk szóval gyorsan elhaláloznak. Fontos viszont hogy senkinek nem szabad sebzést kapnia tőlük, mert akkor egy parazita kerül a testébe és hamarosan születik belőle egy újabb kukac, ami természetesen nem jó. Ha ezt a részt sikerül megoldani, akkor a csata már nem tartogat különösebb gondot. Menet közben be fogja kapni a tankot, ilyenkor komoly sebzést szenved el, ezért figyelni kell, hogy ne haljon meg. Amikor a tank a szájában van, használni fogja a Massive Crash nevű képességét, ahova csapódik majd a földre, ott porfelhő lesz, na onnan nagyongyorsan mindenki kifut, mert nagyon fáj a lapítás. Amint ezt használta szükség lesz két darab meelere is, aki felugrik kukacunk hátára, hogy az odahelyezett karóba beleszúrja a fejét és ez által megkönnyítse megölését és kiszabadítsa tankunkat a szájából. A boss feje mindig a Massive Crash helyen fog maradni, szóval ahol porzik a föld, ott lesz a boss feje, ott keressék az ugrók! Felugrás után megváltozik az action bar és kaptok egy abilitit, név szerint Constricting Chains, amivel ki lehet jelölni egy helyet, ahova le akarjátok rántani a kukacot, ezzel a karót kell megcélozni (a karó tövébe kell célozni ami az ugróhoz közelebb van, akkor a tuti) és a két láncot egyszerre kell használni, mert 1 nem elég. Amikor lerántjuk a földre, és felszúródik a feje, a tank kiszabadul a szájából. Ez többek között azért lényeges, mert egy idő után végez a tank megrágásával és hát ez szomorú és pépes véget jelent a számára. Meg természetesen a legfontosabb dolog, Magmaw dupla sebzést fog kapni, és jöhet az eszetlen nuke, BL, TW, Hero. Ilyenkor érdemes cd-ket használni, hogy annál nagyobb sebzést tudjunk okozni neki. Arra figyeljünk, hogy a terem los bugja miatt aminden BL-képes kaszt tolja el amije van, hogy biztosra megkapja mindenki! Amennyiben élnek még kukacok, akkor azokat kell először megölni, sajnos, és csak utána Magmawra koncentrálni. Összességében ennyiből áll a csata és ez a ciklus ismétlődik mindaddig, amíg valamelyik fél el nem fárad.

25 fős raidben ehhez 1 tank,7 healer és 17 dps kell, míg 10 fősben 1 tankra,2 healerre és 7 dpsre van szükség

Heroic Taktika:
A csata folyamán Lord Victor Nefarian csatlakozik hozzánk, hogy megszemlélje, mivel játszik házi kedvence éppen. Természetesen gondoskodó gazdiként segít a kukacának, hogy több eséllyel szálljon szembe velünk, hisz, amilyen pici ki feltételezné, hogy egyedül meg bír enni minket.

Új dolgok, amiket kezelni kell a fight alatt:

- Blazing Inferno: Nefarian minden 35 másodpercben bedob egy ilyet a csatatérre, kinézetre egyezik a Pillar of Flame abilitivel. Ez robbanásnál, ami nem sokkal a megjelenése után történik, durván sebez és egy tűzkígyó indul el belőle véletlenszerű irányba, ami jobb ha nem sebez senkit. Ráadásként még megszületik belőle egy Blazing Bone Construct amit fel kell vennie egy offtanknak és a raidnek meg kell ölnie. 5 másodperccel az Inferno megjelenése után születik meg szóval minden 40. másodpercben.
- Blazing Bone Construct: A csontvázunknak viszonylag sok hp-ja van és amikor 20%-ra ér elkezd egy spellt castolni, név szerint Armageddon, ami ha végigér, akkor felrobban és megöli a raidet. 8 másodperc alatt castolja végig. Mivel a csontinak 1,4 millió hp-ja van és feltételezzük, hogy minden dps és egy tank is őt üti így 8 másodperc alatt hat embernek le kell róla verni 282000 hp-t azaz olyan 6,5k dps kell hozzá, hogy biztonságban meghaljon.
- Shadowflame Barrage: Amikor Magmaw hp-ja 30% alá esik, Nefarian abbahagyja eddigi tevékenységét és onnantól kezdve folyamatosan aoe shadow boltokkal bombázza a raidet.

Csata menete:

A csata alatt amellett, hogy meg kell birkóznunk Magmaw normál képességeivel az új zavaró tényezők is nehezítik a dolgunkat. Heroic módban mindenképpen 2 tankra lesz szükségünk, akik váltogatják egymást a bosson minden bekapás után. A raid nem állhat bent a boss alatt, hanem szóródni kell, hogy egyszerre csak egy két embernek keljen mozogni a különböző földre helyezett aoe-k miatt. A kukacokkal ugyan úgy el kell bánni, de a csontváz elsőbbséget élvez, szóval előfordulhat, hogy az egyik healernek kicsit futnia kell előlük, amíg a ranged be nem fejezi az aktuális csontit (azért healernek mert ők fognak agrót kapni). Összességében nem is nagyon lesz idő Magmawot dpselni csak amikor a feje a földre van szegezve. Amikor 30%-ra esik Magmaw hp-ja ha van még kint csonti, akkor azt ilyenkor be kell fejezni és mindenki Magmawot nukolja innentől. Az utolsó 30% verseny az idővel, hogy mi fogy el előbb, a kukac hp-ja vagy a healerek manája.

TFM videó, hamarosan érkezik a normál változatról!.....


Forrás: Interregnum Bosstaktikák

Szityu
85
Night Elf
Druid
Szityu
pblevel: 85
pbrace: Night Elf
pbgender: Male
pbclass: Druid
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2014.02.17. 10:03
Szityu

Re: Blackwing Descent - Magmaw 10-25 normál, és Heroic takti

HozzászólásSzerző: Szityu » 2014.02.26. 07:00

Megjegyzés: normalon egyedül lehet kiteolni az addokat pl balance duduval, hogy a ranged vagy a heal aggro véletlenül se húzza le,egészen távol is,így nem szöknek a kukacok,nem okoznak gondot,nem esik ki csak 1 dd,de perszr mindenki ki kalkulàlhatka neki h a kedvezõbb.Egyébként remek kis leíràs,jó topic,örülök h vki el kezdte :D

cron

Belépés  •  Regisztráció