Bloodyed
Globális Moderátor
Blood Elf
Death Knight
Bloodyed
Globális Moderátor
pblevel: 25
pbrace: Blood Elf
pbgender: Female
pbclass: Death Knight
Hozzászólások: 94
Csatlakozott: 2014.02.09. 18:35
Bloodyed

Blakwing Descent- Omnotron Defense System

HozzászólásSzerző: Bloodyed » 2014.02.10. 09:59

Omnitron Defense System

A második boss az instában. Valójában nem is egy bossról van szó, hanem 4 robotról, ami együtt teszi ki a bosst. Természetesen közös HP pool és bossonként 2-3 idegesítő, sőt néha halálos képesség. A legyőzése alapvetően koordináltságot kíván a raid tagjaitól, és elsőre mindenkinek kész káosznak tűnik, ami természetesen érthető.

Arcanotron:

http://www.wowhead.com/spell=79624 : Letesz a földre egy pocsolyát, ami növeli mindenkinek a damagét, aki benne áll és manát tölt vissza, ki kell belőle húzni a bosst és a dps meg a healerek bele álnak, ha tudnak.

http://www.wowhead.com/spell=79710 : Viszonylag sűrűn castolja ezt a képességét, ami egy nagy singel target damage, meg lehet és meg is kell szakítani.

http://www.wowhead.com/spell=79735 : Amikor eléri az 50 energyt onnantól minden sebzés, amit bekap, feltesz rá egy stackelődő buffot, ami stackenként növeli az attack és a casting speedjét 10%-al (hasznos tipp mageknek, hogy le lehet lopni és akkor jó lesz nektek). Semmi sebzést nem kaphat innentől

Electron:

http://www.wowhead.com/spell=79889 : Random targetre feltesz egy debuffot, ami mindenkit sebez a közelben, szintén szóródás segít, meg minél messzebb fussunk el vele a többiektől.

http://www.wowhead.com/spell=81055 : Ez egy chain-lighting típusú spell, azaz szóródni kell, hogy csökkentsük a raid által bekapott damaget.

http://www.wowhead.com/spell=79900 : Amikor eléri az 50 energyt feltesz magára egy shildet, ami aoe-ben sebez, ha megütik. Semmi sebzést nem kaphat innentől.

Magmatron:

http://www.wowhead.com/spell=79023 : Adott időközönként egy egész raidre ható sebzést tol, amit ki kell healelni.

http://www.wowhead.com/spell=79501 : Néha kijelöl egy embert egy lézercsíkkal, majd nem sokkal utána egy tűzcsóvát fúj az ember felé, amiben ő és mindenki más, aki ebben a sávban helyezkedik el sebződik. Amint megjelenik a fény, olyan helyre kell menni, hogy senki ne legyen egy vonalba veled és Magmatronnal.

http://www.wowhead.com/spell=79582 : Amikor eléri az 50 energyt feltesz magára egy shildet, ami felfog 150k damaget, és amint leesik, felrobban és mindenkit sebez. Ugyancsak tilos ütni innentől kezdve.

Toxitron:

http://www.wowhead.com/spell=80157 : Random target köré tesz egy zöld felhőt, ami mindenkinek (beleértve az ellenséges mobokat is) 100% növeli a bekapott damagét, szóval minél előbb ki kell belőle állni, és ha van rá mód a bosst belevinni.

http://www.wowhead.com/spell=80053 : Időnként summonol 3 addot, Poison Bomb névvel, amik egy kiszemelt target felé mozognak, és ha odaérnek, felrobbannak aoe-ban sebezve őt és mindenkit a környéken, könnyen halálos lehet a sebzés, szóval nem érdemes megvárni, míg odaér valakihez az add, hanem lassítani kell őket és gyorsan végezni velük.

http://www.wowhead.com/spell=79835 : Amikor eléri az 50 energyt minden bekapott sebzésre feltesz a sebzőre egy poison dotot ami stackkel és egyre nagyobbat sebez, nem szabad ütni, és ha esetleg felkerül egy ilyen dot azonnal dispellezni kell

A csata menete:

A csata elején egy robot aktív és mindaddig így is marad, míg az első energy barja (100-ról indul) el nem éri az 50-et, ezalatt már a központi irányító egységből egy sugár jelzi nekünk, hogy melyik robot fog legközelebb aktiválódni. Amikor 50-re esik az energy megérkezik a második robot. Egy robot addig aktív, míg az energyje 0-ra nem csökken, szóval a csata elejét leszámítva 2 robottal kell megbirkóznunk.

A trükkös része a csatának, hogy mindig figyelni kell melyik két robot aktív, mert ez teljesen véletlenszerű, azaz minden megkezdett csatában más, de elkezdés után ismétlődő, azaz ha például Toxitronnal kezdünk, ugye mikor elfogy az energyje leáll és addig nem éled újra, amíg a maradék három sorra nem került, de utána ő fog következni és ugyan abban a sorrendben, ahogy először éledtek. Amint a raid tisztában van az egyes mobok képességeivel és hogy hogyan kell megfelelően reagálni rájuk, a csata egyszerűvé válik. Amikor a target energyje 50 re esik mindenkinek, még a tanknak is abba kell hagyni a dps-elést nehogy beindítsa az ilyenkor megszerzett képességeket és egyből a következőre kell váltani.

Lényeges tippek:

Amikor Arcanotron és Electron egyszerre aktív nem feltétlenül egészséges az Arcanotron által letett pocsolyában tömegesen ácsorogni.
Szintén nem jó, ha zöld felhőben van a pocsolya és akkor állunk benne.
Arcanotron singel target damage, az arcane anihilator ha zöld felhőben állunk halálos tud lenni, szóval ez sem egészséges.
Magmatron minden képessége felettébb kellemetlen a felhő debufja alatt.
Akárcsak Electron chain-lighteningje.
Amikor Toxitron addokat idéz, a meele külön figyeljen, mert őket is targetelheti az add és akkor nem lesz idejük elfutni.
Érdemes az addkat úgy kitolni, hogy áthaladjanak a felhőn, mert akkor gyorsabban halnak.
Tankoknak érdemes figyelni, hogy amikor kijön az új robot, akkor gyorsan fel kell venni, de leállás után már nem veszít agrót, szóval vissza fognak menni a leállás előtti targetre. Ezen felül nem jó, ha nagyon távol van a két tank egymástól, mert a healereknek sokat kell mozogni és könnyen előfordulhat, hogy a nagy távolság miatt ne fogják elérni mind a kettőt.

Heroic változat:

A csatára, mint mindegyikre Blackwing Descentben, ha heroic módban toljuk, csatlakozik Lord Victor Nefarian, hogy megnehezítse az életünket. Folyamatosan buffolni fogja a csata alatt a robotok egyes képességeit, amik így sokkal halálosabbak lesznek.

Új dolgok, amiket kezelni kell a fight alatt:

Arcanotron:

http://www.wowhead.com/spell=79624 : A buff ezt a spellt fogja érinteni, normál esetben ugye a ranged és a healerek benne álnak a pocsolyában, a plusz damage és a mana regen miatt, na mármost ha buffot kap, akkor ez a pocsolya elkezd gyors ütemben növekedni és amikor már elég nagy felrobban és megöli, aki benne áll. Oda kell figyelni, hogy minél előbb kifussunk ilyenkor belőle.

http://www.wowhead.com/spell=79710 : A heroic mód miatt ez a képesség dupla sebzéssel rendelkezik, ez nem Nefarian bufja, de innentől még lényegesebb hogy meg legyen szakítva.

Electron:

http://www.wowhead.com/spell=79888 : Normál esetben ez a debuff akkor sebez, ha bent álunk vele a tömegben, de amikor buffot kap Nefariantól átváltozik Shadow Conductorrá és onnantól akkor sebez jobban, ha valaki messze áll tőle. Amikor ez megtörténik, egyből vissza kell futni a raidbe. (Hasznos képesség ilyenkor a Leap of Fait)

Magmatron:

http://www.wowhead.com/spell=79501 : Mozgásképtelen lesz az, akit evvel a képességgel targetel Magmatron, ezért a többieknek el kell futni tőle.

Toxitron:

http://www.wowhead.com/spell=80157 : Amikor a képesség megjelenik, mindenkit magához ránt, azaz mindenki bekerül a közepébe és innentől nem csak a damage takent növeli meg, de egy folyamatos aoe sebzést is jelent.

A csata menete:

Heroic módban nem engedheti meg magának a raid a szóródást, mert a bekapott damage az egész csata alatt eléggé intenzív és a healerek együtt könnyebben tudják a raidet életben tartani, ezen felül a különböző képesség buffok miatt szintén elengedhetetlen a csoportos felállás (például a Shadow Conductor). Viszont emiatt sokkal jobban figyelni kell a különböző abilitikre és a raidnek egyből mozognia kell, ha ezt megkívánja a helyzet.

Amikor Nefarian megbuffolja a robotok képességét, akkor csak mindig csak egy képességet erősít, azaz ha két robot van kint csak az egyiküknek lesz erősített abilitije.

Forrás: Interregnum Bosstaktikák
Kép

DeltaPower
85
Tauren
Druid
DeltaPower
‹ Ancients ›
pbguild: Ancients
pblevel: 85
pbrace: Tauren
pbgender: Male
pbclass: Druid
Hozzászólások: 84
Csatlakozott: 2014.02.06. 13:53
DeltaPower

Re: Blakwing Descent- Omnotron Defense System

HozzászólásSzerző: DeltaPower » 2014.02.10. 11:16

Kiegészíteném annyival, hogy:

Magma
Barrier: ha sok a dot class, akkor érdemes hagyni lejárni a dotokat, mielőtt még eléri a boss az 50 energyt. Többször előfordult hogy a rajta maradt dotok simán lesebezték a 150k-s shieldet és szépen fel is robbant.

Toxi
Poison Soaked Shell: ha épp nincs letiltva ez a spell (legalábbis a damnövelő része http://www.wowhead.com/spell=80011), akkor érdemes a healerek erősségétől függően min 2-3 stacket felszedni magára minden dd-nek. Elég jó plusz dps-t ad, ha ki tudják tartani a healerek.
DE HÁT MEGÖLTÜK KAELT, ILLIDANT, KILJAEDENT, SARTÁT A DÖGJEIVEL, ANUBARAKOT, ALAKIRT, SINESTRÁT MEG RAGNÁT

http://ancients.hu

cron

Belépés  •  Regisztráció