Bloodyed
Globális Moderátor
Blood Elf
Death Knight
Bloodyed
Globális Moderátor
pblevel: 25
pbrace: Blood Elf
pbgender: Female
pbclass: Death Knight
Hozzászólások: 94
Csatlakozott: 2014.02.09. 18:35
Bloodyed

Blakwing Descent- Chimaeron

HozzászólásSzerző: Bloodyed » 2014.02.11. 09:44

Chimaeron

Chimaeron a negyedik boss az instában. Egy hidrával lesz dolgunk az insta ezen részében. Sok fejjel, azaz három fejjel áldotta meg őt a teremtője és hát ezt kompenzálandó kevés ésszel, aminek köszönhetően van esélyünk megölni.

Chimareon képességei és a csata fázisai:

A fightnak három fázisa van. Az első kettő egymást váltogatja mindaddig, amíg el nem érjük, hogy a boss hp-ja leessen 21%-ra onnantól kezdve lépünk át a harmadik fázisba.

Képességek:

http://www.wowhead.com/spell=88826 : A boss kap egy buffot és a következő két ütése egymás után fog bekövetkezni.

http://www.wowhead.com/spell=82935 : Random targetet leköp és sebez belé 270k nature damaget ami 6 yardon belül állók között eloszlik, ezen felül a leköpött játékos kap egy debuffot, ami 75%-al csökkenti a hit esélyét.

http://www.wowhead.com/spell=82881 : A targetjére teszi ezt a debuffot. Egy percig van fent és stackelődik. Akire rákerül az onnantól 25%-al nagyobb damaget kap be és kap egy mortal effektet ami csökkenti a healt rajta 15%-kal.

http://www.wowhead.com/spell=82848 : A teremben mindenki annyi sebzést kap, mint az aktuális hp-ja.

http://www.wowhead.com/spell=88872 : Ezt a képességét a robot lekapcsolódása után használja és meele támadása ennek következtében nincs, de köpni tud alatta. 30 másodpercig tart.

http://www.wowhead.com/spell=82934 : A boss megkapja ezt a buffot, ami 10%-al növeli a damage takenjét, viszont immunissá válik a tauntra. Innentől nem használja a képességeit, de amellett hogy ő megkapja a buffot, az egész raidre is ráteszi. A hatása a raidre hogy minden healt lecsökkent 99%-al. Innentől nincs több heal.

Segítség a csatához:

A szobában ahol Chimaeron alszik, hátul egy ketrecben találjuk Finkle Einhornt. Mielőtt behúzzuk a bosst beszéljünk vele, mert a kedvünkért és persze hogy kiszabadítsuk, aktiválja nekünk személyes robot pajtiját, http://www.wowhead.com/npc=44418 aki tenni fog ránk egy buffot. A buff lényege, hogy ha legalább 10k felett van a hp-ja valakinek, akkor nem lehet megölni, csak 1 hp-ra levinni az életét. Enélkül nem lehetne túlélni a boss legtöbb képességét, de így megvan rá minden esélyünk. Sajnos a robot, feltehetőleg azért mert Windows alapú perációs rendszerrel fut, rendszeresen produkál egy http://www.wowhead.com/spell=88853 -t, ami annyit tesz, hogy 30 másodpercig nem tud nekünk segíteni, eddig tart, míg rendbe hozza magát.

A csata menete:

Sok nehézség nincs a fight alatt. P1-ben szóródjunk a köpés képessége miatt, amit 2 emberen fog használni a raidből. A healereknek fontos, hogy csak 10001 hp-ra kell felhúzni az embereket, minden heal e fölött owerhealnek számít. Ezen kívül ugye használja a Massacre nevű képességét, ami mindenkit 1 hp-ra visz, amennyiben 10000 fölött van vagy megöl, ha alatta. Megint csak a healerek dolga hogy ez ellen tegyenek.

P2 akkor következik be, amikor a robotnál beüt a kékhalál. Ilyenkor a raidnek egy pontra kell állni, hogy a http://www.wowhead.com/spell=82935 damage oszoljon és életben maradjunk, amíg újra lesz robotunk. Az összeállás előtt mindig van egy massacre szóval 1 hp-ról kell felhúzni a raidet maxra. Ez alatt a boss saját magát „marja” mert nem tudja eldönteni melyik feje egyen meg minket, szóval más sebzés nincs a fázis alatt, csak a 3 köpés, amit eltol. A robot 30 másodperc múlva reaktiválódik. Mivel itt mindenki megkapja a 75%-os hit redukciót főleg a túlélésre koncentráljunk, amennyiben van ilyen jellegű képességünk, damage úgyse nagyon lesz. A fázisnak egy massacre képességgel van vége, de a robotunk ekkor már újra aktív szóval senki nem hal meg.

P1 és P2 ismétlődik mindaddig, amíg a boss hp-ja le nem esik 21%-ra, ekkor a boss megkapja a http://www.wowhead.com/spell=82934 buffot. A csata innentől arról szól, hogy öljük meg a bosst mielőtt ő öl meg minket. Használjunk agro resetelő képességeket, ha minket targetel, avval is időt nyerve, amíg elmegy másik embert ölni. Dps cd-ket ilyenkor kell használni és a herot is tartsuk meg P3-ra.

Tank szempontból a csata:

A boss a main targetre teszi a http://www.wowhead.com/spell=82881 bebuffot, de ez nem okoz problémát, mert csak 10k felett kell tartani a main tankot, amúgy nem tud meghalni. Az offtanknak a dolga a fight alatt, hogy amikor a boss megkapja a http://www.wowhead.com/spell=88826 buffot magára tauntolja és ő kapja be a sebzést, úgy hogy max hp-n van, mert akkor lehet csak túlélni. Érdemes kisebb cd-ket elhasználni http://www.wowhead.com/spell=88826 alatt. Miután leesik a buff a main tank visszaveszi a bosst és folytatódik a csata.

Érdemes még erre a fightra olyan trinketeket használni ami usera plusz hp-t ad, mindezt p3 kedvéért. Ugye healt nem fogtok kapni a dabuff miatt, így a boss először levisz titeket 1 hp-ra és csak a következő ütéssel öl meg. Na mármost mivel lassan üt (körülbelül 5 sec), minden ütés után, ami 1 hp-ra visz el lehet használni egy trinketet ami ad hp-t, így akár kétszer visszakerülhettek 10k fölé, ami még 2 ütést jelent. Ezen felül hasznos még a saját spellekből származó hp szerzés, mint például a last stand a warriornál.

Healer szempontból a csata:

Main tankot tartsd 10k felett és az offtankot mindig maxon (pala healer egy beaconnel a main tankon úgy hogy az offtankot healeli szinte egyedül meg tudja tartani mind a két tankot). A raidet tartsd 10k felett. Összefutásnál, http://www.wowhead.com/spell=88853 alatt rotálni kell a nagy cd-s aoe healeket. Mielőtt átmenne a boss p3-ba mindenki legyen 10001 p-n legalább és lehetőleg maxon a 2 tank. Ezután már csak egy dolog van hátra, 20% alatt mutasd meg, hogy milyen a healerek istene és alázd meg a dps-eket.

Heroic változat:

A csatára, mint mindegyikre Blackwing Descentben, ha heroic módban toljuk, csatlakozik Lord Victor Nefarian, hogy megnézze mit is csinálunk. Hogy kicsit nehezebb legyen elérnünk Chimaeron halálát segít neki egy kicsit, így számunkra a csata lényegesen nehezebbé válik.

Új dolgok, amiket kezelni kell a fight alatt:

http://www.wowhead.com/spell=82881 : Heroic módban sokkal fontosabb, hogy a tankok healelhetőek legyenek ezért érdemes egy meelevel letauntoltatni a bosst, hogy a break lejárjon a tankon.

http://www.wowhead.com/spell=88826 : Nefarian közreműködésének köszönhetően a boss már nem annyira kaotikus így ezt a képességet tudja használni Feud alatt is képes használni, a tankoknak nagyon figyelniük kell és cd-ket használni, amikor a támadás bekövetkezik.

http://www.wowhead.com/spell=91307 : Amikor átlépünk P3-ba Nefarian elkezdi castolni ezt a képességet a raidre. Másodpercenként 2k damage mindenkinek.

A csata menete:

A normál és a heroic mód között nincs nagy különbség, csak a tanoknak kell jobban figyelni. Ezen felül, amikor 21% közelébe ér a boss hp-ja érdemes megvárni, hogy a feudot el castolja, utána a szokásos massacrét és herot elnyomva pillanatok alatt felhúzni a raidet és utána átvinni P3-ba hogy mindenkinek legyen hp-ja hogy túlélje a http://www.wowhead.com/spell=91307 képességet. Ne felejtsük el ezen felül, hogy healelni nem lehet, de a shadow damage ellen sokat használ a priestek shildje és az egyéb immun abilitik.


Forrás: Interregnum Bosstaktikák
Kép

cron

Belépés  •  Regisztráció