SzUnYi
Moderátor
Blood Elf
Paladin
SzUnYi
‹ Ancients ›
Moderátor
pbguild: Ancients
pblevel: 85
pbrace: Blood Elf
pbgender: Male
pbclass: Paladin
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2014.02.23. 22:33
Tartózkodási hely: Pécs
SzUnYi

Blackwing Descent - Maloriak

HozzászólásSzerző: SzUnYi » 2014.03.07. 19:11

Nefarian kedvenc medvedisznósárkányember-alkímistája, aki valószínű elixir speces, mivel előszeretettel flaskázik a fight során. Taktikailag talán ez a legnehezebb, mert bár van ajánlott taktika, de nagyon a raidhez kell igazítani az addok kiengedését.

Nézzük elsőnek az alap dolgokat. Ez az egyetlen boss az instában, ami enragel 7 perc után. A raidsetup szempontjából is egy összetett fight. 3 db healerre lesz szükségetek, 2 tankra, ebből ajánlott ha az egyik pala vagy dk mivel aoetankolni kell az offtanknak. Az egytargetes tankotok értelemszerűen fogja a bosst. A bosst magát a rács végén tartsátok, az ajtó felé fordulva míg az offtank a bejárathoz közelebb álljon, ahonnan 2 oldalról jönnek majd addok.

Az encounter során 3 ability van ami végig megjelenik. Az első az Arcane Storm. Ez gyakorlatilag egy szép nagy aoe, ami mindekit ér, ezért azonnal szakítani kell. Egy szakító folyamatosan figyelje a bosst, minimum egy, de nem árt kettő, ha véletlen misselne.A második a Remedy. Ez healel és manát tölt a bossnak, méghozzá mindkettőből bőven kap, ezért dispellezni kell. Ha van egy mage a raidben, nyugodtan lopja le, jót tesz neki. Release Aberrations: Ezt a spellt csak kék és piros fázis alatt tolja. 3db addot fog idézni, amik a terem két sarkából jönnek. Szakítható, de nem éri meg szakítani. A fight folyamán 18 db addja van a bossnak, ezeket le kell ölni különben 25% alatt jönnek elő. Az ajánlott módszer a következő: szakít, enged, enged, enged. Zöld fázis. utána pedig enged, enged, enged. Zöld fázis. Tehát csak az elsőt kell szakítani, a többit viszont véletlenül se. Hozzá kell tenni az addok kapnak egy buffot, amivel a körülötte álló addoknak, és a BOSSNAK 20%+damot és 20% damredut adnak. Ez a buff összestackelődik, szóval ne húzzátok a boss közelébe őket.

Időnként a boss majd odafut a kis üstjéhez, hagyjátok neki, a tank maradjon a helyén, had szedje fel a kis itókáját. 3 félét vehet fel. Randomnak kellene lennie, hogy kék vagy piros, de nálunk az alábbi fix sorrendje van:

Blue Vial: Ez az a rész ahol szóródni kell. Ennek oka a Biting Chill. Ezt ráteszi egy playerre akin ez damol, illetve mindenki mást a 3 yardos körzetében. Flash Freeze: Random playerre teszi, befagyasztja, illetve a környékén álló embereket. Ez a másik oka a szóródásnak. Természetesen azonnal ki kell ütni. Lehetőleg rangednek, mert ha "leölték" a jeget, pár yardos körzetben 30k-t damol.

Red Vial: Ennél a potinál mindenki, kivéve 2 playert (ebből egyik az add tank), a boss elé áll. Fújni fog, ami elosztódó dam, mint bh-ban a meteor slash, ezért fontos, hogy mindenki ott legyen. Mert ha nem, 270k-t fúj a tankba. (Scorching Blast). A [urlhttp://www.wowhead.com/spell=77786]Consuming Flames[/url] egy "vicces" spell, amit szintén szeret tenni. Vicces mert nehéz kihealelni. :D Ugyanis másodpercenként 13,5k damot tol a targetbe, és 50%-al nagyobb fire damot is kap be akin van. Ezért neki el kell futni a boss elől (ő a másik kivétel) nehogy lefújja.

Green Vial: Ez alatt lejön az addok buffja, illetve minden 100% + damot fog kapni. Minden dd rögtön átfordul az addokra, és minél gyorsabban le kell ölni, raidtől függően, akár el is lehet erre cdzni. Ha nem halnak meg elég gyorsan, akkor garantált a wipe.Mivel kb 7 perc a boss enrage timeja, gyorsan kell ledamolni. Ez azt jeletni, hogy 2 zöld fázison belül 25%-ra (+ - 1-2 %) kell verjétek. ha több lesz, Enragel.

25% alatt kezdődik az igazi élvezet. Ez a fázis úgy kezdődik, hogy minden eddig bentmaradt addot kienged. Plusz ehhez társul két nagyobb, amik szintén rendelkeznek a buffal.. Ezért kell eddigre leölni a 18 kicsit.Az Arcane Storm és a Remedy marad, emellett kék gömböket idéz majd amit random ember mellé tesz. Emellől el kell futni különben berobban, damol és eldob messzire. Időnként 15k aoe damot tol a teremben és időnként kasztolja a [urlhttp://www.wowhead.com/spell=78095]Magma Jets[/url]-et. Ezzel 70k-damot tol maga elé, feldobja aki előtte áll és még hosszú távra be is gyújtja a földet. Ezért célszerű a fal felé fordítva kiteolni körbe a teremben a tanknak, és mindenkinek mögötte maradnia. (Az üst mögé ne menjen a tank, ott los van a rangednek, healnek)Ha ezen a fázison is túljutottatok, akkor meghalt a boss és szedhetitek ki a jól megérdemelt loototok.

Bl/tw -t, cd-ket 25% alatt érdemes eltolni.

Ajánlott resi: Fire, Frost, Nature.

Tehát rövidítve: Tank középen, ajtó felé, offtank távolt tőle. 9-9 addot engedtek ki offhand megfogja. Piros fázisban összeállni a boss elé, akin debuff van kifut, kék alatt szóródni, flash freezeket lelőni. Zöldben add dd. 25% alatt falnak fordítva kite, ha kasztol elfutni előle, kék köröket kerülni.


Forrás: Ancients Web Page
Daeroth - LvL 85 Paladin
Jaman - LvL 85 Shaman
Flammeus - LvL 85 Mage
Vraarg - LvL 85 Warrior
Bloodsoul - LvL 85 Death Knight
Thease - LvL 85 Warlock
Jilaine - LvL 85 Hunter
Ericius - LvL 85 Rouge
Lenalee - LvL 85 Priest

http://www.ancients.hu

cron

Belépés  •  Regisztráció